Slaap, reset van lichaam en geest

Slaap, de reset van lichaam en geest

Slapen, niet alleen lekker maar ook een belangrijke factor voor een gezond en energiek leven. Als we een nacht slecht slapen voelen we ons direct niet fit. Hoe komt dat eigenlijk?

 

Tijdens de verschillende fases van de slaap gebeurt er veel in ons lichaam. Eigenlijk vindt er een soort reset plaats, je lichaam gaat in een reparatie en herstelmodus zodat je de volgende dag weer klaar bent voor nieuwe uitdagingen. Een volwassene heeft gemiddeld tussen de 7 à 8 uur slaap nodig voor dit mentale en fysieke herstel.

Tijdens de nacht verwerk je alle prikkels van overdag, nieuwe ervaringen, ontmoetingen, gebeurtenissen op het werk en nieuwsberichten. In de nacht wordt de belangrijkste informatie omgezet in herinneringen. Na een goede nachtrust kun je je dus beter dingen herinneren. Maar ook je concentratie en stemming is grotendeels afhankelijk van je nachtrust. Tijdens de nacht komt je lichaam en geest tot rust. Je kunt daardoor beter met stress omgaan en zult gedurende de dag positiever omgaan met alle uitdagingen die op je pad komen.

Je lichaam herstelt zich ook tijdens de nacht. Spieren herstellen zich en het lichaam maakt in de nacht meer witte bloedlichaampjes aan wat ervoor zorgt dat je beter beschermd bent tegen bacteriën en virussen. Tijdens het slapen daalt ook de bloeddruk en wordt het stresshormoon gereduceerd, wat weer gezond is voor het hart. En nu we toch bezig zijn, wist je dat goed slapen ook heel goed is voor het libido?

En hoe zorg je ervoor dat je lekker en goed slaapt?

  1. Een donkere, stille en koele kamer.
  2. Zet je telefoon en alle andere apparaten op tijd uit, het liefst een uur voor het slapen gaan.
  3. Zo min mogelijk elektra in de slaapkamer
  4. Een goed bed, kussen en matras

 

Kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken? Kijk dan eens naar ons rust & balans pakket. Dit rust en balans pakket bevat een unieke combinatie van voedingssupplementen die ondersteuning bieden bij stress en spanning en tevens een gezonde nachtrust bevorderen.

To top